Tenis de masă

CHAMPIONS LEAGUE / Szocs și Samara, calificate; Dodean și Diaconu joacă meciul decisiv în Ungaria

Liga Campioanelor la tenis de masă a ajuns înaintea ultimei etape din faza grupelor. Cum seriile sunt de câte trei echipe, unele formații și-au încheiat parcursul, printre care și cele ale româncelor Eliza Samara și Bernadette Szocs.

Eliza Samara a cucerit Champions League, anul acesta, cu Tarnobrzeg, echipă pentru care evoluează și acum

TTC Berlin Eastside a dominat Grupa A, cu patru victorii din patru partide, dintre care trei succese cu 3-0 și unul cu 3-1. Szocs a jucat în trei din cele patru confruntări, a câștigat două meciuri și a fost implicată în singurul insucces al nemțoaicelor, când a cedat cu 3-2 la seturi, la Andrea Todorovic (11-4, în decisiv).

Bernadette joacă pentru berlineze numai în Liga Campioanelor, astfel că ea poate evolua și în țară, ceea ce și face. Szocs este jucătoarea numărul 1 a echipei Steaua București, liderul Superligii, după primul turneu. La gruparea din Capitală este legitimată și o altă jucătoare din circuitul echipelor naționale ale României, fosta campioană mondială de junioare (la dublu) Andreea Dragoman.

Deținătoarea trofeului, formația poloneză KTS Enea Siarka Tarnobrzeg, s-a impus aproape la fel de clar în Grupa C: cu maximum de victorii și raport 12:2 la meciuri câștigate/pierdute. Samara și-a făcut apariția în toate cele patru partide, dar a fost jucătoarea care a înregistrat singurele înfrângeri: 2-3 cu Sandra Pergel (de la Budaorsi) și 2-3 cu Sabina Surjan (tot de la Budaorsi, fostă jucătoare la CSM Arad). Interesant este că în prima etapă, în meciul Tarnobrzeg – Metz (3-0), Elizabeta SAMARA a învins-o pe Adina DIACONU, cu 3-0 (11:5 / 11:4 / 11:8).

La Metz joacă și Daniela Dodean, iar franțuzoaicele au meciul decisiv pentru locul al doilea al grupei C – cel ce asigură calificarea în sferturile de finală – vineri, 6 decembrie, cu Budaörsi, în deplasare. În tur, gruparea din Hexagon a învins cu 3-1, cu un punct adus de Adina Diaconu, învingătoare cu Sandra Pergel, 3-1 (11:4 / 11:7 / 9:11 / 11:3)

O altă româncă implicată în Champions League este constănțeanca Roxana Mihaela Iamandi, care joacă pentru echipa spaniolă Leka Enea Tenis de Mesa, ultima clasată din Grupa D, cu trei înfrângeri, din trei jocuri. Iamandi a jucat de fiecare dată și a pierdut de trei ori. De altfel, Leka a cedat de două ori cu 3-0 și o dată cu 3-1, urmând a mai evolua vineri, în Cehia, cu Smart Hodonin. Ibericele mai au doar șanse teoretice de calificare.

Așadar, grupele A și C au fost câștigate de echipe cu românce în distribuție, dar soarta este decisă și în grupele B și D, unde TT Saint Quentinois (Franța) și Linz AG Froschberg (Austria) și-au asigurat primul loc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s