Tenis

China News: Irina Begu – da, Sorana Cîrstea – nu

Irina Begu și Sorana cîrstea au jucat astăzi la turneul WTA de la Shenzhen, China, dotat cu premii de 651.750 de dolari. Begu a jucat în ultimul tur de calificări, iar Cîrstea în prima rundă a tabloului principal.

Irina Begu, într-un meci de dublu împreună cu Monica Niculescu, în Fed Cup | Foto: Facebook Romania Fed Cup

Irina Begu (29 ani, 102 WTA) a obținut a doua victorie consecutivă: 7-5, 6-2 cu Barbora Krejcikova (Cehia, 131 WTA) și a acces pe tabloul principal. Primul set a fost ceva mai complicat pentru Begu, condusă cu 4-1, dar jucătoarea noastră a revenit și s-a impus într-un prim set cu multe break-uri (7 din 12 ghemuri). Irina a început setul al doilea cu break și s-a desprins la 4-0, avantaj pe care l-a conservat până la ultima minge. Irina va întâlni tot o cehoaică și în primul tur al tabloului principal, Kristina Pliskova (67 WTA).

Sorana Cîrstea (29 ani, 74 WTA) a început sezonul cu un set câștigat, 6-3 cu chinezoaica Xiyu Wang, 144 WTA, posesoare a unui wild card. Sorana a fost condusă cu 3-2, însă apoi nu a mai cedat niciun ghem până la finele setului. Reprezentanta gazdelor a dominat copios următoarele două seturi, în care s-a desprins rapid – 5-0 (II) și 4-0 (setul III) – și a câștigat cu 3-6, 6-1, 6-1.

Ieri, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Irina Bara au cedat în primul tur de calificări, la Shenzhen și Auckland. Meciul cu Rusia din Fed Cup (Cluj, 7-8 februarie) începe peste 33 dezile, iar Simona Halep nu va evolua pentru România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s