Tenis de masă

Ianuarie, o lună foarte importantă pentru tenisul de masă

Ianuarie este o lună foarte plină importantă pentru tenisul de masă românesc, mai ales pentru cel feminin. Fetele noastre, câștigătoare ale ultimelor două ediții ale Campionatului European, proba pe echipe, au turneul de calificare la Jocurile Olimpice, dar și meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campioanelor.

România a câștigat Campionatul European în 2017 și 2019

În ordine cronologică, în weekend-ul următor se va juca turul sferturilor din Champions League, iar în perioada 22-26 ianuarie turneul de la Gondomar, Portugalia, unde sunt disponibile 9 bilete pentru echipele naționale ce încearcă să ajungă la Tokyo.

Formația franceză Metz TT – cu Daniela Dodean și cu Adina Diaconu în lot – va întâlni gruparea austriacă Linz AG Froschberg, cu primul meci pe teren propriu. Deținătoarea trofeului, echipa poloneză Enea Siarka Tarnobrzeg, unde evoluează Eliza Samara, are primul meci în deplasare, în Cehia, cu Stavoimpex Hodonin. O a patra româncă implicată în Champions League este Szocs Bernadette, cu TTC Berlin Eastside. Formația germane joacă peste o săptămână pe teren strain, în Spania, cu UCAM Cartagena. Partidele retur vor avea loc la mijlocul lunii viitoare (14-16 februarie).

Champions League Women, programul complet al sferturilor de finală

UCAM Cartagena TM (Spania) – TTC Berlin Eastside (Germania)

SKST Stavoimpex Hodonin (Cehia) – KTS Enea Siarka Tarnobrzeg (Polonia)

Girbau-Vic TT (Spania) – TT Saint Quentinois (Franța)

Metz TT (Franța) – Linz AG Froschberg (Austria)

Turneul preolimpic de la finalul acestei luni propune un tablou de 64 de echipe, iar România va fi cap de serie. Echipele care trec trei tururi obțin calificarea la Tokyo, iar pierzătoarele din optimi vor mai juca pe un tablou de opt echipe pentru un al nouălea bilet.

„Eu zic că avem 95% șanse de calificare. Suntem campioane europene, suntem trei fete experimentate, nu prea văd cine ne-ar putea elimina”

Daniela Dodean

De altfel, la turneul de la Gondomar, nici nu se vor mai juca sferturi, semifinale și finala, ci doar tabloul pierzătoarelor din optimi, cel care oferă ultimul loc pentru Tokyo

Sunt deja calificate la Jocurile Olimpice reprezentantele a șase continente: Germania, Egipt, China, SUA, Brazilia, Australia și echipa țării gazdă, Japonia.

Curios este modul a fost stabilită reprezentanta Europei: România, care a cucerit titlul european în toamna anului trecut nu are biletul pentru Jocuri, în schimb l-a obținut Germania, ce a câștigat un turneu de mult mai mică importanță, Jocurile Europene, organizate tot anul trecut, în iunie, la Minsk.

Iată la final locurile pe care le ocupă româncele în ierarhia mondială, acum, la start de an olimpic:

Szocs Bernadette – 20, Eliza Samara – 30, Irina Ciobanu – 110, Adina Diaconu – 130, Daniela Dodean Monteiro – 133. La masculin, avem doi jucători în prima sută ITTF: Ovidiu Ionescu – locul 55, Cristian Pletea – 76.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s