Fotbal

Tinerii Hadnagy și Gavrilă, lăudați de selecționerul Robert Lupu

Naționala de fotbal în sală a României a încheiat ieri prima parte a pregătirii pentru turneul Elite Round din Cehia, ce contează pentru preliminariile CM. Tricolorii s-au reunit la Timișoara fără stranierii Savio Valadares, Felipe Oliveira, Ique Ribeiro și Paulo Fereira. Primul a fost învoit, iar ceilalți trei au etape de campionat în Italia, Spania și Portugalia.

În aceste condiții, selecționerul Robert Lupu a convocat jucători care nu pot evolua în Cehia, dar au completat liniile pentru antrenamentele de la Timișoara. Este cazul lui Sergiu Gavrilă (Autobergamo Deva) sau al lui Valentin Ilaș (Informatica Timișoara). Această situație bizară este generate de faptul că echipele naționale trebuie să păstreze lista de jucători de la Main Round-ul Mondialului și pentru faza Elite Round. Tot ca urmare a acestei reguli, în lot se află un jucător liber de contract, László Szőcs, dar care în octombrie, când s-a jucat turul Main Round era legitimat la Imperial WET Miercurea Ciuc.

Anul trecut, Sergiu Gavrilă a câștigat campionatul și Cupa României, la categoria U19, cu Informatica Timișoara, iar în vara anului 2019 s-a transferat la Autobergamo Deva

Robert Lupu a vorbit despre cei mai tineri jucători din lot, Hadnagy Istvan (23 ani) și Sergiu Gavrilă (20 ani):    

Hadnagy confirmă și în campionat și sunt uimit de ceea ce văd la el în antrenamente. El poate prinde lotul de 12 de acum: îmi place foarte mult și va intra în vederile mele și pentru viitoarele preliminarii europene. Gavrilă este un stângaci și asta e bine, căci nu prea avem stângaci în echipa națională. Este și el o opțiune: jucător de unu contra unu, plin de curaj și calitate. Au arătat creșteri amândoi, dar este clar că au nevoie de un an și jumătate pentru a evolua. Vrem să îi avem în angrenajul echipei naționale și, ușor-ușor, să-i băgăm în joc”

Robert Lupu
Hadnagy Istvan (la minge) este legitimat la campioana națională, Imperial Wet Miercurea Ciuc, care l-a transferat de la FK Odorheiu Secuiesc

Tricolorii vor reveni la Timișoara pe 20 de ianuarie și vor pleca de acolo direct la turneul de la Brno (Cehia). În Elite Round, România va juca în ordine cu Kazahstan (2 februarie),  Cehia (3 februarie) și Slovenia (5 februarie).

Prima clasată se califică la Campionatul Mondial, iar cea de-a doua va juca un baraj pentru accesul la turneul final ce va avea loc în toamna acestui an în Lituania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s