La pedale · Mobilitate urbană

Viceprimar din Belgia reales cu largă majoritate, deși a luat măsuri dure împotriva folosirii mașinilor

În aprilie, se împlinesc trei ani de când orașul Ghent (Belgia) a lansat unul dintre cele mai îndrăznețe Planuri de Circulație, cu scopul de a reduce deplasările cu mașina și pentru a încuraja mersul pe jos și cu bicicleta. Dacă la momentul lansării, în 2017, în Ghent, 55% din deplasări se făceau cu mașina, acum, numărul celor care utilizează mașina a scăzut la 27%. Practic, peste noapte.

Mersul cu bicicleta, încurajat la Ghent | foto: https://cyclingtips.com/

Planul, cu măsuri/proiecte estimate la 4 milioane de euro (!), a făcut adevărate minuni în orașul belgian: poluarea cu acid de azot a scăzut cu 20%, nivelul zgomotului a scăzut drastic, iar timpul deplasării s-a redus, indiferent de modul de deplasare utilizat.

Pentru a împiedica mașinile să traverseze inutil centrul orașului, Planul de Circulație a împărțit orașul în 6 sectoare și o mare zonă pietonală. Astfel că, mașinile care vor să treacă dintr-un sector în altul o pot face doar pe inelul exterior acestor sectoare. Celelalte străzi sunt utilizate pentru pietoni, bicicliști, taxiuri și transport public – trafic care nu folosește inelul. În așa fel, distanța pe care o mașină o parcurge este mai mare, însă datorită faptului că sunt mult mai puțini participanți la trafic, timpul necesar deplasării este mai scurt.

Planul de Circulație își propunea o creștere a cotei modale a bicicliștilor de la 22% la 35% până în 2030. Măsurile luate au avut însă un impact enorm, astfel că ținta propusă a fost atinsă în doar doi ani, notează CIVINET ROMÂNIA.

Autorul Planului de Circulație, Filip Watteeuw, viceprimar pentru mobilitate urbană, spațiu public și urbanism, a fost reales cu a largă majoritate, un an mai târziu, în 2018. El spunea că Ghent era în 2016 un oraș sufocat de mașini ce parcurgeau distanțe foarte scurte, care putea fi ușor făcute pe jos sau cu bicicleta.

Cele șase zone în care a fost împărțit centrul orașului belgian Ghent

„Am avut oameni care s-au plâns că un drum de 300 de metri a devenit o călătorie de doi kilometri. A trebuit să le explicăm că noi nu ne dorim ca oamenii să folosească mașina pentru 300 de metri: ar trebui să meargă pe jos”

Filip Watteeuw

Ghent este un oraș din Flandra, cu o populație de 262.219 de locuitori, o suprafață totală de 156,18 km pătrați și o densitate de 1.519 locuitori/km².

Modelul belgian este copiat acum de un oraș din Marea Britanie. Birmingham – despre care jurnaliștii de la The Guardian au scris că nu demult și-a ales eticheta „orașul de autostradă” al Regatului Unit – a anunțat planurile de a-i convinge pe oamenii care folosesc des mașina să aleagă bicicletele și autobuzele. Dacă planurile edililor din Birmingham reușesc, orașul va fi împărțit în zone și, în loc să conducă direct, șoferii vor fi nevoiți să utilizeze șoseaua de centură pentru toate călătoriile dintr-o zonă în altă zonă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s