Timp de gândire

VIDEO | Haiducii împăduririlor lucrează… în tura de noapte

Sute de copaci au fost plantați în secret, peste noapte, în Anvers, Belgia, de un grup de acțiune ecologică. Acesta poartă o denumire inedită – The Phantom Tree Company – și vânează terenuri virane, unde să poată planta copaci.

Foto: Facebook The Phantom Tree Company

Activiștii belgieni acționează sub deviza „nu mai vorbi despre încălzirea globală și fă ceva”, iar plantările se fac fără a cere acordul proprietarilor lor. Într-o perioadă de două săptămâni, The Phantom Tree Company a plantat 500 de copaci pe parcele neocupate din Puurs-Sint-Amands (provincia Anvers), pe o suprafață de două hectare.

„Plantăm copacii noaptea, pe pământuri pustii deținute de guvern ori de companii inter-municipale, fără a avea permisiunea lor”, a spus un membru anonim al grupului, citat de The Brussels Time.

„Este un teren care nu a fost folosit de ani buni, cu excepția cosirii ierbii o dată pe an”, a spus activistul, adăugând că oamenii au plantat copaci și în alte zone, cum ar fi de-a lungul autostrăzii A12 sau în zone din apropierea orașului Boom.

Membrii acestui grup de „gherilă verde” colaborează cu apicultorii locali, pentru a planta copaci de care să beneficieze populațiile de albine. Ei au luat în considerare și biodiversitatea, plantând specii autohtone, precum ulm și salcie.

The Phantom Tree Company face plantări de-a lungul autostrăzii belgiene A12

Autoritățile locale au reacționat pozitiv la inițiativa Phantom Tree Company, spunând că îi încurajează pe originalii activiști și că sunt pregătite să dea „o mână în plus la plantarea copacilor”. Un purtător de cuvânt al municipalității Puurs-Sint-Amands spune că intențiile sunt de a se planta 50.000 de copaci în următorii șase ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s