Fotbal

VIDEO / Elite Round a început. Grupa noastră se joacă ultima

Șaisprezece echipe europene sunt implicate în aceste zile în Turul de Elită al calificărilor pentru Campionatul Mondial de fotbal în sală. Printre ele se află și România, repartizată în Grupa D, ale cărei jocuri vor avea loc la Brno, Cehia.

Foto: facebook Futsal România

În Grupa C, de la Osijek (Croația), s-a jucat încă de miercuri: Rusia – Slovacia 7-1 și Croația – Azerbaijan 2-0. În ziua a doua, astăzi, a venit și surpriza, Azerbaijan – Rusia 4-3.

Astăzi (joi, 30 ianuarie), a luat startul și Grupa A, de la Povoa do Varzim, Portugalia. În primul joc, Finlanda a ținut în șah Italia (2-2, scor stabilit din prima repriză), iar mai târziu se întâlnesc Portugalia și Belarus.

Grupa B, de la Nis (Serbia), cu Spania, Ucraina, Franța și echipa țării gazdă, începe sâmbătă, 1 februarie.

Citiți și: Pipa păcii: „mi s-a explicat de ce s-a luat decizia și chiar am ajuns la o prietenie”

În fine, Grupa D, cu România, Kazahstan, Slovenia și Cehia are primele meciuri duminică. Tricolorii s-au aflat în cantonament la Timișoara și vor pleca mâine spre Cehia, unde vor juca în ordine cu Kazahstan (duminică, ora 22,00), Cehia (luni, ora 19,00) și Slovenia (miercuri, ora 16,00).

SONDAJ DE OPINIE în filmarea de la antrenamentul naționalei

„Tensiunea crește. Cu fiecare zi ne antrenăm mai intens, vizionăm mult. Trebuie să pregătim bine jocul cu Kazahstan, chiar dacă avem trei suspendați, fotbaliști esențiali. Pe de altă parte nu trebuie să-i obosim foarte tare pe cei pe care îi avem la dispoziție, căci ne așteaptă alte două meciuri tari. Suntem pregătiți”

Robert Lupu, selecționerul României

Prima clasată se califică la turneul final, ce va avea loc anul acesta, în Lituania, în vreme ce echipa de pe locul al doilea merge într-un baraj tur-retur.

În afara jucătorilor care se află la naționala României, Liga I mai dă doi fotbaliști pentru acest Elite Round, Darko Ristic (Informatica Timișoara) și Stefan Rakic (Imperial Wet Miercurea Ciuc), ambii la naționala Serbiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s