La pedale

Un pic de vopsea, bunăvoință și creativitate fac minuni: piste suplimentare de biciclete, pe perioada pandemiei

Polis network – rețea europeană de soluții inovative de transport – a lansat o secțiune web dedicată măsurilor în domeniul transportului și al mobilității urbane, pe care orașele le iau în această perioadă. Covid19KeepingThingsMoving oferă exemple despre modul în care autoritățile locale din întreaga lume țin lucrurile în mișcare în ciuda crizei Covid-19.

Orașele din Europa au luat diverse măsuri: Madrid a deschis noi rute de transport public cu autobuzul către noile facilități spitalicești, acestea fiind gratuite pentru personalul medical, în vreme ce la Bruxelles a crescut frecvența mijloacelor de transport public care deservesc zonele spitalelor, s-a limitat numărul de călători admiși în mijloacele de transport public, iar la orele de vârf sunt mai multe mijloace de transport public în circulație pentru a evita aglomerația în ele.

Lisabona a deschis sistemul municipal de „bike-sharing” firmelor care fac livrări de mâncare și medicamente și le-a oferit gratuitatea. Înaintea pandemiei, operatorii firmelor de livrare nu aveau voie să folosească acest serviciu municipal.

Ceea ce m-a impresionat, pentru rapiditatea și inventivitatea sa, este ideea autorităților din Berlin. Pe lângă faptul că sistemul de bike-sharing este gratuit, municipalitatea a demarat un proiect în cartierul Kreuzberg, proiect ce constă în lărgirea pistelor de biciclete și încurajarea deplasării pe două roti.

Piste noi de biciclete într-un cartier al capitalei germane | FOTO: BA FRIEDRICHSHAIN-KREUZBERG

Potrivit lui Felix Weisbrich, șeful societății de drumurilor și spații verzi, „după o fază extrem de scurtă de evaluare” ar trebui să se decidă dacă vor mai urma astfel de proiecte și în alte cartiere. Un argument în favoarea deciziei este că traficul auto a scăzut semnificativ din cauza vieții publice restrânse și că medicii și autoritățile recomandă oamenilor să folosească bicicleta cât mai mult pentru călătoriile necesare.

Lucrările au fost executate de una dintre companiile de construcții cu care districtul avea un contract-cadru pentru reparații ad hoc. Au fost două zone alese drept „pilot”, zone caracterizate printr-o proporție ridicată de trafic de biciclete: noile marcaje sunt destinate să împiedice formarea grupurilor mari de bicicliști și ca bicicliștii – așa cum s-a întâmplat deseori pe Hallesche Ufer – să treacă pe trotuar, unde pot pune în pericol pietonii în mai multe moduri, după impunerea noilor reguli de distanță.

„Mersul cu bicileta la serviciu ne protejează împotriva infecției” este mesajul afișat de municipalitatea din Berlin

Sunt idei și idei, în orașele europene, iar Civinet România, care a prezentat o parte dintre ele, concluzionează: „Nu există rețete sigure și universal aplicabile, de aceea e util să ne inspirăm din exemplele celorlalți și la rândul nostru să servim drept exemplu”.

Un gând despre „Un pic de vopsea, bunăvoință și creativitate fac minuni: piste suplimentare de biciclete, pe perioada pandemiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s