sport · Timp de gândire

Sârbii nu se dezmint: „Scuze, nu am știut că e pandemie” / VIDEO

Dezinvoltura cu care sârbii sfidează Covid-ul mi-a amintit de 1999, când NATO bombarda Belgradul, iar sârbii organizau concerte. La un moment dat, ei au doborât un avion de luptă F177, despre care americanii spuneau că este invizibil pe radare. Consecința: au fabricat postere și insigne cu mesajul „Scuze, nu am știut că era invizibil”!

Posterul din 1999

Cam așa procedează sârbii acum și cu pandemia. Se prefac că nu există și își trăiesc viața din plin, așa cum știu foarte bine să o facă. Miercuri, au fost 25.000 de spectatori la meciul de fotbal Partizan – Steaua Roșie, iar în weekend alte câteva mii la meciurile de tenis ale turneului organizat de Novak Djokovic.

Zverev, Thiem și Djokovic fac valuri mexicane împreună cu spectatorii belgrădeni

Mai mult, de astăzi, jucătorii care doresc să se antreneze pentru viitoarele meciuri din circuitele WTA și ATP pot evolua la „Eastern European Championship”. Pe tabloul masculin se găsește și un jucător român, juniorul de 19 ani Nini Dica. Timișoreanul  aflat pe poziția 1.113 ATP a trecut de un adversar situat cu peste 600 de locuri mai sus, bosniacul Aldin Setkic (487 ATP), cu 6-4, 6-3. El va juca mâine, cu numărul 23 ATP, sârbul Dușan Lajovic. Din grupa A mai fac parte Nemanja Malesevic (Bosnia, 732 ATP) și sârbul Petar Pjevcevic (1706 ATP). Primii doi clasați se califică în etapa următoare.

În faza a doua a turneului, sunt așteptați în capitala sârbă jucători precum rușii Andrei Rublev (14 ATP) și Karen Khacanov (15 ATP), croații Borna Coric (33 ATP)  și Marin Cilic (37 ATP). Întrecerea se va întinde pe durata a șase săptămâni și este organizată de Janko Tipsarevic (fost nr. 8 ATP). 

Turneul feminin de la „Eastern European Championship” va începe la 29 iunie, cu mai multe românce pe tablou, printre care Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu, Patricia Țig și Irina Bara.

Golul și atmosfera din partida Partizan – Zvezda 1-0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s