Fotbal

Fotbalul în sală din România, pe buza prăpastiei? | VIDEO

Pandemia a prins campionatul de fotbal în sală în momentul când se juca în play-off și în play-out. Oricum era un sezon improvizat al primei ligi, cu doar șapte echipe la start, dar acum situația pare și mai gravă.

Preconizata finală – United Galați – Imperial Wet Miercurea Ciuc – nu a mai avut loc, din pricini sanitare, iar echipele raportează plecări ori renunțări în fiecare săptămână. Campioana, Imperial, și deținătoarea Cupei României, Dunărea Călărași, au rămas practic fără lot, la United Galați anul 2020 este marcat de mari întârzieri salariale, iar Informatica Timișoara se află în pericol de desființare. Acestea au fost echipele din play-off-ul 2019/2020…

După patru ani în campionatul din România, brazilianul naturalizat Savio Valadares a prins contract la una dintre forțele continentale, Kairat Almaty

Doar Autobergamo Deva a anunțat achiziții și o construcție pentru campionatul 2020/2021, dar nici acolo lucrurile nu mai sunt atât de sigure, odată cu prelungirea stării de alertă și a cheltuielilor din domeniul medical.

De altfel, președintele grupării hunedorene a lansat un apel la unitate:

„ E sfârșitul lui iulie. Pentru noi, cei responsabili de viata acestui sport an de an, începeam munca pentru următorul sezon: transferuri, strategii, planuri… ambitii… ce mai… sudoare, dar  splendoare. A venit și acest an fatidic 2020. Încotro dragi colegi? Mai avem forță, vointa de a merge mai departe în vremurile astea?

E vremea înscrierilor pt următorul sezon… O nalucă? Mai strângeți încă o dată din buze, mai faceți încă un efort… De data asta unul colosal și haideți sa nu lăsăm acest frumos sport să moara în aceasta frumoasă țară!

Hai futsal-iști din toată țara! Totul pentru Futsal!”

Dorin Popa

Despre fotbalul în sală s-a vorbit și în emisiunea „În prelungiri”, de la TVR Timișoara, unde au fost invitați președintele CS Informatica Timișoara, Gabriel Lungu, și selecționerul (fost antrenor al Informaticii) Robert Lupu.

Lungu a vorbit despre intențiile sale de a opri proiectul Informatica Timișoara, echipă care a câștigat cinci trofee în 2017 și 2018: un titlu de campioană, două Cupe și două Supercupe ale României. El a explicat intenția prin constanta lipsă de sprijin din partea autorităților, despre care a vorbit și omul ce se afla pe banca Timișoarei, la acele performanțe.

„Sunt dezamăgit de autorități, pentru că finanțarea era tot mai mică, pe măsură ce performanțele noastre de la Informatica Timișoara erau tot mai mari… Nu știu de ce nu s-a dorit finanțarea, căci și orașul și județul au profitat din plin de rezultatele noastre”

Robert Lupu

Selecționerul Robert Lupu spune că președintele echipei a ajuns să fie spitalizat din pricina frământărilor de la echipă și a reamintit de-a lungul interviului pașii care l-au adus pe Gabriel Lungu în pragul deciziei de a desființa clubul.

„Să ne gândim că mai este o săptămână până la încheierea înscrierilor pentru sezonul următor și nu știm câte echipe s-au înscris… Sau dacă știm, știm așa din diverse vorbe, dar nu sunt multe. Noi nu ne-am înscris și nici nu o vom face”

Gabriel Lungu

În aceeași emisiune, selecționerul a afirmat că există jucători din Brazilia și Italia, cu origini românești, eligibili pentru naționala noastră, cu care este în legătură și care ar putea deveni „tricolori”. Declarația lui Robert Lupu, în înregistrarea VIDEO de mai jos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s